Amazon renunta la criptare

Una din cele mai neasteptate vesti si cu cel mai mare impact care este posibil sa starneasca diverse conflicte, este cea data de bine cunoscutul Amazon. Cel mai rau lucru de pe urma vestii lansate de catre cei de la Amazon este faptul ca si alte companii este posibil sa ii urmeze, iar in viitorul apropriat sa genereze un conflict, greu de stins, de oprit.

Amazon renunta la criptare.
Da, este adevarat, Amazon a anuntat faptul ca, nici un dispozitiv al sau, nu va mai beneficia de criptare, renunta la criptare si posibil sa treaca de partea guvernului datorita unor conflicte aparute. Aceaste decizii neasteptate, posibila trecere de partea gurvernului si renuntarea la criptare a tabletelor, telefoanelor, adaptoare TV si celelalte dispozitive sunt rezultatul conflictelor, disputelor dintre cei de la FBI si Apple.

Repercursiuni datorita decizilor.
Datorita acestor decizi, Fire Phone, Fire Tablete, Fire TV si Kindle pot fi si vor fi tinte clare din punct de vedere al exploatarii, deoarece o sa aiba un punct esential in minus din punct de vedere al securitatii. Cel mai mare pericol ar fi sa se dezvolte o “caracatita” si alte companii sa ii urmeze pe cei de la Amazon si sa renunte la criptare.

Pe langa toate astea toate dispozitivele Amazon care vor aparea nu vor beneficia de nici un fel de criptare, adica vor fi vulnerabile si tinte pentru cei care nu au ce face in timpul liber.

Fire OS 5 fara criptare.
Un lucru bun dupa toate aceste decizii este faptul ca toti cei care au device-uri Amazon vor pierde acest plus de securitate, vor pierde criptarea datelor doar daca vor face update la versiunea Fire OS 5. Update la aceasta versiune se poate face doar daca in device-ul, dispozitivul pe care il aveti nu mai exista date criptate.

Ce parere aveti despre decizia luata ? Credeti ca alte companii vor face acelasi lucru?

Leave a Reply