Browse Category: Uncategorized

ȘTIRE LA CARE NU ȘTIU DACĂ SĂ PLÂNG SAU SĂ RÂD – UN ROMÂN DIN SERBIA A INVENTAT CAFEAUA DIN SFECLĂ ROȘIE

Umblă vorba în târg că un român, dar nu de la noi, ci de la Sârbi, a inventat cafeaua din sfecla roșie. Eu, om pofticios și gurmand (nimeni nu e perfect), amator de sfeclă roșie în perioada Paștelui, la aflarea acestei știri am rămas perplex. Mănânc sfeclă de atâta vreme și habar nu aveam că în sfeclă se află secretul cafelei. Vorba aia, trăiești și înveți.

Acum, glumim și râdem, că oameni suntem, dar, la modul serios, trebuie să mă întreb: oare cât de proști sunt jurnaliștii din România? Cafeaua, e o plantă, din a cărei fruct obținem băutura cu același nume. Sfecla roșie e o altă plantă ierboasă de la care consumăm, în diferite moduri, o parte îngroșată a sistemului radicular. Acum, întrebarea mea logică, făcând abstracție de diploma de inginer agricol, este cum mama ei de treabă poți obține cafea (Coffea arabica- să fim mai preciși) din sfeclă roșie? Păi, nu prea poți. Așa că am căutat știrea, și diferite surse au avut bunul simț și inteligența necesară să precizeze că ceea ce a obținut omul nostru e un înlocuitor la clasica băutură matinală.

Ăia care au scos însă titlul ăsta or aveau mintea odihnită de la lipsa de cafea, ori pur și simplu au făcut copy-paste de la alții și mai odihniți ca ei. Înțeleg, poate e o greșeală, poate nu am realizat cât de nașpa sună, dar, dacă jurnaliști ne cheamă, păi cred că putem filtra cât de cât știrile care le publicăm, că nu suntem cizme ci oameni, care au creier și care pretind că sunt cele mai inteligente mamifere din câte există.

Astfel, băutura înregistrată de românul din Serbia (nu mă întrebați cât de român este) se numește Sorogat cafe na bazi svekle. Habar nu am de limba sârbă, dar dacă ar fi să ghicesc cred că o traducere ar fi: Surogat de cafea pe bază de sfeclă. Și, dacă vreau să duc ideea și mai departe pot să mai spun și că această băutură nu e prima care înlocuiește cafeaua originală. Năutul, prăjit și măcinat, este un bun înlocuitor. La fel și Orzul – dar despre care știu că trebuie preparat altfel, habar nu am cum. Deci, da! Am reinventat apa minerală. Și nu e rău. Bravo lui, mai ales că face și bani din asta. Dar jurnaliștii lu pește, care habar nu au cât de ridicol sună titlul lor, nu au nici o scuză.

Generația copy-paste, și mai nou generația google search – copy – google Translate – paste, a făcut ca presa, per total, să nu fie altceva decât o întrecere între cine găsește mai repede știrea și care e mai rapid în a o traduce. Despre ce e vorba în ea, cum sună ea tradusă în Google Translate sau nivelul de ridicol la care ajunge, nu prea mai contează pentru că nici cititorii nu au standarde foarte ridicate… Iar asta spune multe despre toată imaginea asta care se perindă prin fața ochilor atunci când deschizi ușa, televizorul sau ziarul.

Hai, ne vedem mâine la o Cafea Arabica autentică!

WhatsApp nu mai ofera suport

WhatsApp lanseaza o stire BOMBA.
Cei de la WhatsApp au dat o veste bomba care nu o sa fie pe placul tuturor utilizatorilor de telefoane mobile. Stirea oferita de cea mai populara aplicatie de comunicare este ca va renunta curand la a oferi suport de orice fel pentru telefoanele care ruleaza cu sisteme de operare vechi.

Multi dintre voi poate va ganditi ca cine mai foloseste sistem de operare asa vechi, dar stati linistiti ca sunt destul de multe persoane. Nu toate persoanele isi permit telefoane performante, cumpara in functie de venituri si cu siguranta foarte multe din aceste persoane vor fi destul de revoltate.

Veste trista pentru Windows Phone, BB si Symbian.
Aceasta stire este trista pentru cei care utilizeaza sisteme de operare cum ar fi Windows Phone 7.1, Symbian S40 si S60, Blackberry 10 si Android 2.2. Din vestile date de cei de la WhatsApp, suport vor mai oferi pe iOS, Android 2.2+ si Windows 10.

Aceasta stire nu este chiar foarte noua, pentru ca cei de la WhatsApp nu sunt la prima tentativa de a renunta la suport pentru sistemele de operare vechi.

Motivul pentru care renunta la suport.
Motivul ar fi ca odata cu suportul oferit acestor sisteme de operare vechi si costurile sunt mai mari pentru ca nu sunt la zi cu ceea ce este pe piata si sunt bani irositi din punctul lor de vedere. Au mai spus ca suportul se va baza in mare masura pe device-urile, modelele de tip Premium.

Daca ar fi sa imi dau cu parerea au in mare masura dreptate, nu pot mentine suportul pentru sistemele de operare vechi la vesnicie daca nu pot face fata noilor functii pe care vor sa le aduca la aplicatia WhatsApp.Cei care vor sa utilizeze aceasta aplicatie in continuare, trebuie sa faca o imbunatatire sistemului de operare sau trebuie sa schimbe device-ul cu parere de rau.

Ce parere aveti de aceasta veste? Face bine WhatsApp ca renunta la suport?